Afspreken?

  • Home
  • Behandelingen
  • Spraytan

Spraytan

Wat is spraytan:

Een doorbraak in bruinen zonder zon(nebank) !!!

Vanaf nu is het mogelijk snel en veilig bruin te worden. Deze spraytan methode is volkomen veilig en heeft geen bijwerkingen.

De natuurlijke grondstof DHA (Dihydroxyacetone) is het hoofdbestanddeel van de tanning vloeistof. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet.

De DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt.

Met behulp van een hoogwaardig spraypistool wordt de tanning lotion verneveld, die binnen een paar minuten voor een opzienbarend resultaat zorgt. Bruin worden is dus nu voor iedereen mogelijk.

De spraytan lotions zijn er in verschillende tinten, welke ik samen met u afstem (light, medium of dark) afhankelijk van uw huidtype.

 

 

WAAROM SPRAYTAN?

Waarom spraytan?

Omdat het, in tegenstelling tot zonnen of zonnebanken, goed is voor je huid.

Spraytan is de ideale oplossing voor een mooie en egale kleur.

Het is de ultieme manier om in 20 minuten een fantastisch resultaat te krijgen zonder schadelijke gevolgen.

Daarom spraytan!

√ Direct een gebruinde huid √ Je voelt je fantastisch en zo zie je er ook uit √ Het is snel, spray tanning duurt 20 minuten √ Natuurlijk resultaat √ Goed voor je huid!

 

Do’s en Don’ts van spray tanning

 

IMG 20190514 WA0004Het is zover: je hebt een afspraak gemaakt voor een spray tan. Wat moet je weten voordat je een spray tan boekt, zodat je vlekken, strepen en andere problemen voorkomt? Hier zijn enkele tips voor het mooiste resultaat, waarvan je nog lang kan genieten. Bij elk ‘stadium’ van een behandeling zijn er een

aantal onmisbare tips die je op kunt volgen. Zo weet jij zeker dat je er alles aan gedaan hebt, om zo mooi mogelijk voor de dag te komen en om jouw spray tan langer te behouden.

Do’s vóór de spray tan:

• Scrub minstens 24 uur voor de spray tan. Geef hierbij speciale aandacht aan je ellebogen, knieën, hielen en handen! Een spray tan vervaagt eerder op droge, ruwe huid, en ziet het er vlekkeriger uit. Scrubben dus! Geen vette scrub gebruiken, gebruik scrub met zout of suiker, en met een waterbasis. Anders vormt het laagje vet een barrière tussen je huid en de spray tan waardoor deze niet goed kan intrekken en vlekken veroorzaakt. Let op, gebruik een vetvrije scrub! Een vettige scrub legt een filmpje op de huid, waardoor de spray tan niet in kan trekken. • Een droge huid absorbeert de tanning vloeistof te snel – wat zorgt voor oneffenheden in de spray tan. Zorg dat je tot 24 uur voor de spray tan zorgt voor een goed gehydrateerde huid. • Scheer/wax je huid tot 24 uur voor de spray tan. Let op de hydraterende strips bij wegwerpscheermesjes – ook deze kunnen een film over de huid heen leggen, waardoor de spray tan niet in kan trekken, en je de spray tan er gewoon onder de douche af spoelt… toch zonde! • Make-up moet eraf zijn. Maar mascara en eyeliner mag, net als lipstick of lipgloss. Zolang er maar geen make-op op de huid zit.

Don’ts vóór de spray tan:

• Gebruik geen vochtinbrengende crème of bodylotion vlak voor je spray tan. Dit werkt als een barrière tussen je huid en de spray tan vloeistof. Hierdoor kan het niet goed intrekken en ‘was’ je het er eerder af. • Douche niet vlak voor de spray tan. Als je douchegel gebruikt, kan dat de PH waarde van je huid veranderen. Een lichtjes ‘zure’ PH graad en een zweterige huid zorgt voor het beste resultaat. Dus douche alleen met water en gebruik geen douchegel. • Draag geen parfum of deodorant, of vochtinbrengende creme. Ook dit kan de PH waarde van de huid aantasten en als gevolg daarvan kan je een vlekkerig resultaat krijgen. Ook je nachtcreme kan de volgende dag nog voor problemen zorgen, zorg dus dat je je gezicht goed reinigt met een niet-vette tonic op de dag van je spray tan. Ook handig, Prep Spray. Hiermee haal je eventuele restjes make-up en deodorant weg. Handig, omdat zowel parfum als deodorant dat in contact komt met spray tan vloeistof, gro
en uit kan slaan…. • Draag geen make-up of juwelen.

Do’s tijdens de spray tan:

• Draag losse kleding. Strakke kleding kan ervoor zorgen dat het resultaat vlekkerig wordt op de plekken waar de kleding te strak zit. • Draag zwart ondergoed of gebruik ‘disposable’ strings die je spray tan salon verstrekt. Je kan vlekken van spray tanning vloeistof uit je kleding wassen. Maar als je het in combinatie met witte nylon wast, kunnen er zich daarin wel blijvende vlekken voordoen. No-go: elastieken randjes. Dit zien we heel vaak, maar elastieken randjes bij kleding en sokken hebben een bepaald patroon. Trek je zulke, weliswaar loszittende, kleding aan na je spray tan, dan is een mooi patroontje op je huid gegarandeerd…. niet doen dus! Draag liever katoen. En dus liever weinig tot geen elastiek.

Don’ts tijdens de spray tan:

• Raak de tent of de omgeving waarin je staat niet aan. De spray komt daar ook op terecht en kan weer op jouw handpalmen terecht komen als je je probeert vast te houden aan de tent. • Raak je huid niet aan. Als de tanning net is aangebracht kan het nog op je vingers terecht komen en erin trekken. • Volg de aanwijzigingen van de specialiste die jou behandelt precies op. Zo weet je zeker dat elk deel van jouw lichaam een egale spray tan krijgt.

• Ontspan je gezicht als je gezicht gesprayd wordt. Anders kan de tanning bijvoorbeeld in jouw frons terecht komen (minder charmant). • Trek niet meer kleding uit dan je wilt. De specialiste stelt geen eisen aan jou: als jij je top of BH aan wilt houden, is dat prima.

Do’s na de spray tan:

• Draag de rest van de dag losse kleding. Spray tanning vloeistof kan erop afgeven, en daarom een minder egaal resultaat veroorzaken. Laat het dragen van sokken ook een paar uur achterwege: de elastische stof kan zorgen voor ‘printjes’ in je spray tan op je schenen. • Stel baden of douchen ten minste 6-8 uur uit. Idealiter laat je de spray tan gedurende de nacht intrekken, zonder daarvoor onder de douche te gaan. Gedurende de nacht zal de tanning nog dieper in je huid trekken en zich ontwikkelen tot je gewenste kleur. De werkzame stof in tanning vloeistof waardoor je huid verkleurt (DHA) heeft 24 uur nodig om tot het eindresultaat te komen. Daarom is het handig om te wachten met ‘bijkleuren’ tot deze tijd verstreken is.

IMG 20190514 WA0006Don’ts na de spray tan:

• Wacht op de dag van de spray tan met fanatiek sporten, zwemmen, saunabezoek of met excessief zweten. Dit kan invloed hebben op de ontwikkeling, en dus de kwaliteit van je tanning. Daarna heeft het geen effect meer op de ontwikkeling van de spray tan (je bruine kleurtje ontwikkelt zich volledig in 24 uur) maar vervaagt je spray tan wel sneller. Door te ‘bakken’ in de zon ga je veel zweten. Zelfs vele dagen na je spray tan, kan urenlang bakken er wel voor zorgen dat je spray tan, afgedreven door zweet, van je lichaam af glijdt. • Vermijd contact met leer. Leer is huid, en zal dus net zo reageren op tanning vloeistof als jouw eigen huid. Wees dus voorzichtig met leren stoelbekleding in een auto, leren banken en stoelen et cetera. Bescherm leren bekleding door er een handdoek overheen te leggen.

Do’s in de week na de spray tan:

• Hydrateer je huid met een goede vochtinbrengende crème of bodylotion. Verwen je huid ermee en behoud je bruine teint langer. • Probeer niet te lang te douchen of te baden, hierdoor vervaagt je tanning sneller. • Scrub je hele lichaam niet, hierdoor vervaagt je spray tan. • Scrub alleen de ruwe gedeeltes van je huid wel. Zoals knieën, hielen en ellebogen, om ervoor te zorgen dat je spray tan mooi natuurlijk vervaagt. • Gebruik verzorgingsproducten voor je gezicht. De spray tan zal als eerste vervagen op je gezicht. Behoud je mooie teint langer door de verzorgingsproducten te gebruiken die jouw spray tanning specialist je aanbiedt. • Ga regelmatig naar je salon voor nabehandelingen. Hiermee bouw jij je kleur op, en verleng je de houdbaarheid ervan. • Zorg goed voor je huid – een mooie huid = schoonheid!

Maak een afspraak

 

 

Omdat jij van een mooi bruin tintje houdt.